افتتاحیه نمایشگاه آینده چاپ ایران

نویسنده: محمد

در تاریخ: ۲۳/دی/۱۴۰۱

نمایشگاه آینده چاپ ایران

 مراسم افتتاحیه نمایشگاه آینده چاپ ایران سه‌شنبه‌(۲۰دی‌ماه) در مرکز نمایشگاهی ایران مال برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، مراسم افتتاحیه نمایشگاه آینده چاپ ایران سه‌شنبه‌(۲۰دی‌ماه)، با حضور علی‌اکبر ابراهیمی، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید‌احسان قاضی‌زاده هاشمی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و جمعی از فعالان و پیشکسوتان صنعت چاپ کشور در مرکز نمایشگاهی ایران مال برگزار شد.
 قاضی‌زاده هاشمی در سخنرانی با بیان اینکه برگزاری این نمایشگاه به همت بخش خصوصی، جای تشکر و قدردانی دارد گفت: می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق، اقداماتی انجام داد تا منافذی برای نوآوری و خلاقیت برای فعالان بخش خصوصی ایجاد شود. آنچه که به آن نیاز داریم این است که فرصت‌ها را شناسایی کنیم و استفاده کنیم. در منطقه فرصت‌های بی‌نظیری برای فعالیت در حوزه‌های مختلف چاپ و بسته‌بندی داریم، به‌عنوان مثال در استان خراسان اقدامات خوبی در حوزه جعبه‌سازی و کارتن‌سازی انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه در زنجیره تولید صنعت چاپ، صادرات خوبی انجام می‌شود، ادامه داد: باید شبیه این کار در نقاط دیگر کشور هم انجام شود و شاهد افزایش صادرات باشیم؛ البته این کار نیازمند انسجام و تقویت صنوف و اتحادیه‌ها است، هرچقدر برگزاری نمایشگاه‌هایی از این دست بیشتر باشد، به هدف خود نزدیک‌تر می‌شویم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی را یک ضرورت دانست و گفت: در چنین رویدادهایی فعالان صنف، می‌توانند نتیجه فعالیت‌های یکدیگر را ببینند و نوعی انتقال تجربه و دانش انجام تا گام مشترکی برای اقتصاد کشور رقم بخورد؛ همچنین منافع بیشتری نیز برای تولیدکنندگان ایجاد شود.
قاضی‌زاده هاشمی بر لزوم خلاق بودن در حوزه صنعت تاکید کرد و گفت: چاپ، یک صنعت فرهنگی آمیخته به هنر است؛ بنابراین برای رونق در این حوزه نیازمند خلاقیت، ابداع و ابتکار هستیم.
وی با بیان اینکه برای آینده صنعت چاپ نیازمند یک برنامه‌ریزی جامع هستیم گفت: صنعت چاپ مثل سایر صنایع، محصول‌محور نیست؛ بلکه روح دارد و مبتنی بر خلاقیت و هنر است. می‌توان گفت این صنعت مکمل بسیاری از تولیدات در کشور به شمار می‌آید. در بودجه سالانه  از دو بخش کتاب و مطبوعات از صنعت چاپ حمایت می‌شود. اگر در مسیر اجرا دچار چالش شود باید به آن رسیدگی و روند کار نظارت شود، در حوزه کتاب و مطبوعات سیاست حمایتی جدی‌ای داریم.
قاضی‌زاده هاشمی افزود: سالانه بودجه و اعتبار در قالب یارانه نقدی یا یارانه برای تامین کاغذ دولتی و دیگر قالب‌های یارانه به‌عنوان سیاست حمایتی برای کمک به فعالان حوزه چاپ و نشر و تقویت فعالیت آن‌ها اختصاص پیدا می‌کند. در صندوق اعتباری هنر نیز بودجه و اعتباری برای حوزه فرهنگ در نظر گرفته شده است. تسهیل فعالیت فعالان چاپ و صنوف وابسته نیز در ذیل این اقدامات و حمایت‌ها انجام می‌شود.‌
اهمیت نمایشگاه آینده چاپ ایران در دیپلماسی فرهنگی
علی‌اکبر ابراهیمی، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود. وی با بیان اینکه برگزاری این نمایشگاه می‌تواند موجب رونق کسب و کار صنعت چاپ کشور شود، گفت: نمایشگاه آوردگاه هنر هنرمندان صنعت چاپ کشور است و می‌تواند زمینه‌ای برای دیپلماسی فرهنگی در کشور فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ حامی نمایشگاه آینده چاپ است، افزود: می‌توان امیدوار بود که با برگزاری این نمایشگاه تخصصی در کشور در آینده نزدیک، شاهد شکل‌گیری پایه‌های مستحکم صنعت چاپ در منطقه باشیم.
ابراهیمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه با شما دغدغه صنعت چاپ را دارد، ادامه داد: صنعت چاپ در توسعه صادرات کشور نقش بسزایی دارند و می‌تواند در توسعه صادرات غیرنفتی نیز این نقش را داشته باشد.
وی تاکید کرد: هر واحد چاپی به‌عنوان یک میدان غیرنفتی برای صادرات صنعت چاپ کشور است، می‌توانیم با همدلی و همراهی یکدیگر، صنعت پویا داشته باشیم؛ البته در این میان به برنامه‌ریزی و سیاستگذاری نیاز داریم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار فعالان چاپ است.
تقویت فعالیت تولید محور و نوآورانه در IFPEX
در بخش دیگر این مراسم، بابک عابدین، رئیس نمایشگاه آینده چاپ ایران با اشاره به برگزاری این رویداد گفت: در تلاشیم که با برگزاری نمایشگاه IFPEX تحولی در چاپ و عرضه آن در جامعه بین‌الملل ایجاد کنیم و هدف، تقویت فعالیت تولید‌محور و نوآورانه است.
وی با بیان اینکه ایده برگزاری این نمایشگاه از سال‌ها قبل آغاز شده است، وی افزود: رویکرد این است که روند رو به جلو به سمت آینده داشته باشیم و هدف، تغییر نگرش همچنین ایجاد تحول و توسعه در صنعت چاپ ایران است.
عابدین با بیان اینکه تصمیم گرفتیم با انسجام صنفی و صنعتی جلو برویم، ادامه داد: نمایشگاه آینده چاپ ایران در تلاش است مرکزی برای ارائه و عرضه تولیدات و خدمات صنعت چاپ به منطقه و خارج از کشور باشد، امیدواریم در آینده نزدیک ایران به بازار و محل ارائه خدمات چاپ و بسته‌بندی در دنیا و منطقه تبدیل شود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته‌بندی تاکید کرد در کنار هم قرار گرفتن بازدیدکنندگان شرکت‌های خارجی در کنار تولید‌کنندگان داخلی و منطقه می‌تواند زمینه‌ای ایجاد کند تا ایران را به قطب منطقه در حوزه چاپ و بسته‌بندی تبدیل کنیم.
عابدین در بخش دیگر صحبت‌های خود درباره لزوم برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی توضیح داد: باید تلاش کنیم در مسیر توسعه و پیشرفت با حرکت رو به جلو و مستمر توجه مسئولان و سیاستگذاران را به حوزه چاپ جلب و بخش صادرات را در کشور خود تقویت کنیم.
به گفته وی، اگر مسیر فعالیت در بخش صادرات تقویت شود می‌توانیم در زمینه‌های مختلف مطالبه‌گر باشیم و در آینده با آرامش کسب و کار خود را دنبال کنیم.
نمایشگاه آینده چاپ ایران تا جمعه ۲۳ دی‌ماه هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در مرکز نمایشگاهی ایران مال برپا است.

نظرات

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

پست های مرتبط